ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі розміру бюджетного призначення, очікуваної

вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне
використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному
державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських
формувань, його категорія: Опорний заклад “Шпанівський ліцей Шпанівської сільської
ради Рівненського району Рівненської області”, вулиця Шкільна, будинок 2а, село Шпанів
Рівненського району, Рівненська область, Україна, 35301, ідентифікаційний код 24178300,
категорія: пункт 3 частини 1 статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі»
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у
разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви
відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за
наявності): ДК 021:2015: 15540000-2 - Сирні продукти (Сир твердий, сир кисломолочний)
Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-12-23-001527-a
Вид процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями
Розмір бюджетного призначення: 246000,00 грн з урахуванням очікуваної вартості
предмета закупівлі. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлене аналізом
діючих ринкових цін


Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 246000,00
грн.
Розрахунок потреби у 2024 році підтверджений, виходячи з основних виробничих
показників:
— фактичних видатків у 2023 році;
— розмір бюджетного призначення визначений за результатами аналізу вартості
товару та відповідно до наявних коштів у кошторисі на закупівлю товару.
Обґрунтування технічних, якісних характеристик.


з/п
Найменування
товару

Одн.
вимір
у
К-ть Якісні параметри

1 Сир твердий кг 225 Сир твердий з масовою часткою жиру 50% ДСТУ
6003:2008 з молока коров’ячого незбираного не
нижче першого ґатунку. Не повинен мати дефектів
кірки сирів, а саме: осипання парафіну, загнивання,
блідості, розтріскування, пліснявіння. Не
допускається постачання сиру згірклого,
пліснявілого, з тухлим і сальним присмаками,
запахами нафтопродуктів, хімікатів, з сторонніми
домішками, з загубленою формою (розплавлені,
здуті), з "гнильним колодязем", значними
тріщинами, з глибокою зачисткою (більш ніж 2-3
см), з дуже підіпрілою кіркою, з порушенням

герметичності плівки. Сир не повинен бути мокрим
і клейкуватим. Колір однорідний за всією масою,
від світло-жовтого до жовтого. Маркування сиру
твердого повинно містити назву продукту із
зазначенням масової частки жиру, інформаційні
дані про харчову та енергетичну цінність 100 г
продукту, назву та адресу підприємства-виробника
і місце виготовлення, масу нетто одиниці
пакування, склад продукту у порядку переваги
складників, кінцеву дату споживання «Вжити до»
або дату виробництва та строк придатності, умови
зберігання. У продукті не повинні
використовуватися жири та білки немолочного
походження, а також будь-які стабілізатори і
консерванти ГМО, тощо.

2 Сир кисло-
молочний

кг 1320 Маркування згідно ДСТУ 4554:2006

Сир кисломолочний ваговий 9% жирності повинен
мати чистий кисломолочний смак і запах.
Консистенція його повинна бути ніжною,
однорідною, розсипчастою, з незначним
виділенням сироватки. У продукті не повинні
використовуватися жири та білки немолочного
походження, а також будь-які стабілізатори і
консерванти. Тара і матеріали, що
використовуються для пакування сиру
кисломолочного вагового 9% жирності, повинні
відповідати вимогам законодавчих нормативних
технічних документів. Не повинно містити
небезпечні для організму людини речовини, у тому
числі штучні барвники, консерванти,
ароматизатори, ГМО, тощо.
Товар повинен відповідати показникам безпечності
та якості для харчових продуктів, що передбачені
чинним законодавством, в тому числі згідно Закону
України "Про основні принципи та вимоги до
безпечності якості харчових продуктів", вказаному
ДСТУ.
Розфасований від 2,0 до 5,0 кг
Термін придатності від 5-7 діб.